CARBASSÓ

CARBASSÓ

Hortalissa composta majoritariament d’aigua (95%), rica en Vitamines; Vitamina C (antioxidant), Vitamina B9 o Àcid Fòlic (reforçant del sistema inmunològic), ProVitamina A (manté la retina de l’ull i la pell sanes) Antioxidants i Minerals; Potassi, imprescindible per a la transmissió i generació de l’impuls nerviós i l’activitat muscular normal, evita les rampes a les extremitats, intervé en l’equilibri de l’aigua dins i fora de la cèl·lula, Magnesi, té un paper important en la formació dels óssos i les dents i es relaciona amb el bon funcionament dels intestins, nervis i músculs. Millora la immunitat i té un lleuger efecte laxant. El carbassó és de fácil digestió segons el tipus de cocció;  ràpida i fácil si es cuina al vapor, escaldat o fins i tot cru, si el fregim o coem a la brasa, n’eliminem les vitamines hidrosolubles (la C i les del grup B), i existeix el risc de generar substàncies cancerígenes.