FESTA DE LA RATAFIA
La ratafia és un licor alcohòlic, elaborat de forma artesanal, macerat i dolç, amb herbes aromàtiques que li donen el toc distintiu ja que s'utilitzen les pròpies de cada zona, i espècies. Es prepara amb aiguardent base alcohòlica a partir de la qual es duu a terme la maceració adobada amb un tros de pell de llimona, pell de nou verd element fonamental i que dóna el color característic al licor, herbes de propietats digestives i estomacals tals com la marialluïsa, camamilla, fonoll i espècies, les més habituals, nou moscada, clavells, anís estrellat, comí i canyella, la barreja resultant es posa uns quaranta dies a sol i serena, s'hi pot afegir xarop únicament en cas de que s'hagi de rebaixar la graduació de l'aiguardent. La ratafia se sol prendre després dels àpats com a licor de sobretaula, és típica de Tots Sants per assaborir els panellets i també com a acompanyant de les típiques postres de músic. La Ratafia Catalana» està registrada com a Indicació Geogràfica. El Concurs de la Ratafia de Santa Coloma de Farners és fruit de la tradició popular, és una festa molt participativa, valorada i particular. Com a curiositat destacar que reuneix artesans de tot el món a més de les ratafies casolanes, posteriorment un jurat fa una selecció entre les deu millors en general i la millor ratafia local. Trobareu parades amb productes artesans i de proximitat, activitats relacionades amb el món de la ratafia, concerts, presentacions de nous productes i molts més actes. activitats tals com la processó de la Confraria de la Ratafia, actuació de la Colla Castellera Guillats de la Selva, ball de diables... tot organitzat per la Confraria Ratafia i Ajuntament de Santa Coloma de Farners. Per al concurs de ratafies d'aquest any ja heu fet tard, el termini d'admissió de ratafies va finalitzar el passat Divendres 3 de Novembre, però podeu començar a pensar per ser-hi presents l'any que ve!!
Més informació a www.ratafia.cat
Comments : 0