CREMES I SOPES FREDES
Les verdures son una aposta segura a l'hora de tenir cura de la nostra alimentació, cada verdura té una composició nutricional única amb diferents beneficis per a la salut, de manera general però podem destacar propietats comunes gràcies a ingredients genèrics tals com l'Aigua, important per a mantenir el cos ben hidratat, Antioxidants, bàsics per a la salut del cor ja que combaten el risc de malalties cardiovasculars al reduir el Colesterol LDL (dolent) i augmentar el Colesterol HDL (bo), actuen sobre la musculatura i el teixit ossi, combaten les malalties inflamatòries, cròniques com la diabetis, també el càncer al combatre els radicals lliures, principalment el de còlon, de mama i de pulmó, i degeneratives a nivell articular al facilitar l'eliminació de tòxics, Fibra, facilita la digestió, combat el restrenyiment, ajuda en l'eliminació de sucres i Colesterol per tant indirectament combat malalties com la diabetis i les cardiopaties, te activitat prebiòtica a nivell de l'aparell digestiu, significa que és beneficiosa pels bacteris a nivell intestinal, efecte saciant que juntament a l'escàs valor calòric de les verdures, la fa ideal per incloure en dietes hipocalòriques, Minerals bàsicament Ferro, Magnesi i Potassi, imprescindibles per al funcionament correcte de l'organisme, a nivell de sistema immunitari (defenses), sistema nerviós i de la vista, Vitamines A, C, E i K, essencials en el procés de coagulació de la sang, del sistema immunològic, la pell i la vista, finalment els anomenats Fitoquímics, responsables del color i/o gust de les verdures i ajuden en la prevenció de malalties, la Clorofil·la per exemple oxigena la sang, millora la circulació, redueix el dany de l’ADN, combat infeccions, és anti cancerígena i ajuda en la desintoxicació del cos de metalls pesants, igualment es creu que les verdures ajuden a millorar l'estat d'ànim i a reduir l'estrès, possiblement per ser lleugeres, de fàcil digestió i assimilació, per a les persones amb celiaquia son una bona opció ja que no contenen gluten, parlem sempre de verdures fresques ja que les processades o presents en plats pre cuinats poden haver estat en contacte amb gluten durant la seva manipulació, un dels avantatges d'aquestes cremes i sopes es que es conserven a la nevera durant dies i així les tenim sempre fresques i apunt per degustar. Les verdures més adients per prendre a l'estiu, recordeu, sempre fresques, sempre de temporada, son l'alberginia, carbasó, ceba, cogombre, enciam, mongeta tendra, pastanaga, pebrot, raves, remolatxa i tomàquet entre altres. Us deixem un recordatori de les sopes fredes més comuns a casa nostra, Ajoblanco (aigua, all, ametlles picades, oli d'oliva, pa blanc, i vinagre), Gazpatxo (aigua, all, cogombre, oli d'oliva, pebrot verd, tomàquet, sal i vinagre, el podem acompanyar amb una mica de comí per dotar-lo de propietats carminatives), Crema de carabassó, de carbassa, de cogombres, d'espàrrecs, de pastanaga, aquesta es una gran aliada de la pell, tant castigada a l'època estiuenca, per tant us animen a menjar-ne força, també per acompanyar pures vegetals, tipus hummus, tallada en forma de barretes, de pèsols, de remolatxa, molt rica antioxidants, ajuda en la prevenció de l’envelliment, el risc cardiovascular i les malalties degeneratives, d'api i tomàquet, ideal per a dietes baixes en greixos, i per facilitar la diüresis, Minestrone en versió freda, a base de moltes verdures, tallades a la juliana, a l'estiu la podem preparar amb api, ceba, mongetes, pastanagues, tomàquets, hi podem afegir arròs, llegums o pasta per enriquir-la amb proteïna d'origen vegetal, Vichyssoise (brou de verdures, patata, porro hortalissa rica en fibra, Minerals i Vitamines, mantega i nata veganes, una opció per lligar-la pot ser fer servir llet de coco, al no ser un làctic no conté lactosa i prevenim problemes d'al·lèrgies, intoleràncies i se'n beneficia el cor i el sistema circulatori al no fer servir grasses d'origen animal, la llet de coco però conté greix en forma d'àcids grassos saturats pel que se'n recomana un consum moderat, Salmorejo (all, oli d'oliva verge extra, pa, tomàquet i condimentat amb sal). I recordeu, qui bona figura vol tenir, molta verdura ha de consumir!!.
Comments : 0