PEBROTS

PEBROTS

Format majoritàriament d’aigua, (92%), baix en calories i proteïnes, quasi no ens aporta greixos i constitueix una bona font de fibra. Destaca per la quantitat de Vitamines antioxidants; Vitamina C, sempre que sigui de temporada i es consumeixi cru, intervé en la formació del col·lagen, els glòbuls vermells, els ossos i les dents i afavoreix l’absorció del ferro, el calci i aminoàcids dels altres aliments, ProVitamina A, essencial per a la vista, per a la pell, els cabells, les mucoses i els ossos i per al bon funcionament del sistema immune,Vitamina E, antioxidant poderós i és considerat un factor de fertilitat, perquè és indispensable per a la reproducció, en la qual intervé en el procés de formació d’esperma i prevé l'avortament espontani; el dèficit d’aquesta vitamina pot causar anèmia, destrucció dels glòbuls rojos i degeneració muscular Vitamina B8, intervé en la producció de glòbuls vermells i blancs, en la síntesi de material genètic i en el tancament del tub neural del fetus. També és ric en Potassi, Magnesi i Fòsfor.